Toamna 2

Toamna

Vara 3

Vara 2

Vara

sâmbătă, 31 octombrie 2009

Nu confunda crema cu şamponul!


Timp: o zi ca toate celelalte;

Locaţie: baie;

Subiect: spălat pe cap

Acţiune: Cum şamponul de urzică s-a consumat am pus mâna pe un recipient roz care era la îndemână şi am aplicat generos două "smacuri" în palmă. Dă-i şi freacă părul,..., dar stupoare: nu făcea spumă!! Se absorbea rapid în păr şi piele. Totuşi insist... Repet procedura: aplic încă două "jeturi" de "şampon" în palmă, şi dăi şi spală... Drace! Mi s-a lipit mâna de cap! " O fi expirat şamponul", mi-am zis. Da de unde... era "Creme de Lumiere Elseve Nutri-Gloss" (cremă pentru îngrijirea părului lung ce conţine proteine de perle şi micro-reflectori de lumină)!! Bine că nu m-am îmbătat în seara aia, că cine ştie ce mască cu perle făceam! Vizitaţi ca să ştiţi... http://www.lorealparis.ro/ingrijirea-parului/sampoane-/-produse-de-ingrijire-femei/elseve-nutri-gloss/creme-de-lumiere.aspx, dar mai ales să nu faceţi ca mine!

Întrebare: da' ce dracu' căuta crema aia la mine acasă?

Aparenţe în spaţiul urban


Acasă pot fi ceea ce vreau, pot face ce am chef, pot mânca în pat, pot fuma oriunde, pot chiar scoate limba la pereţi,...., în fine sunt relaxat şi nimic nu-mi poate altera starea de spirit aşa cum e ea, oricum ar fi.
“Ai ziua de mâine de partea ta, ai câţi ani vrei tu să ai, eşti ce vrei tu să fii”, (vezi clipul într-o postare anterioară aici airspace) zice un spot publicitar la o băutură răcoritoare. Oare? Tehnicile de marketing vizează psihologia grupului, însă indivizii fac selecţia. Eu beau sucul care îmi place mie, dar uneori mă subordonez grupului. Beau şi sucul pe care îl consumă ceilalţi. E...? Uite o aparenţă!
Dar să mă conectez la spaţiul urban, acela care te corectează, te modelează, agresează, îţi dă motive suficiente să fi mulţumit cu depresia ta şi cu universul izolat şi interiorizat al unui copil autist. Ies din bloc, dau bună ziua vecinilor, merg corect pe stradă. Urc în autobuz, tramvai, metrou. Ajung la serviciu. Respir aerul oraşului.
Evenimente de tot felul se petrec, mă implic cât pot în desfăşurarea lor, nu stau de-o parte pentru că îmi pasă ce se întâmplă în jurul meu şi nu resping “efervescenţa” urbană.
Dar cu ce preţ?? Acela de nu fi eu însumi. Pentru a nu fi respins, trebuie să păstrez... ceea ce am scris mai sus... aparenţele. Ale mele, dar mai ales ale celorlalţi. Stai să îmi pun o mască! Pot fi mim, clown sau orice altceva... ha-ha

vineri, 30 octombrie 2009

Despre frumuseţe (II) – Anii ‘20


Anii ’20: În această perioadă se definesc conceptele de haute couture, modele şi miss. Coco Chanel, un idol în lumea modei, îşi deschidea primul salon la Paris.
Tunsoarea preferată era scurtă şi cu bucle (abia se inventase ondulatorul cu aburi, ce nu dăuna părului), hainele erau foarte strălucitoare, iar o femeie pentru a fi elegantă, trebuia să fie încărcată de accesorii.
În lumea cosmeticii se petrece o revoluţie uluitoare, folosindu-se electro-stimularea pentru a menţine musculatura tonifiată.
Tot acestui deceniu îi datorăm rujul în tub metalic, în forma sub care îl cunoastem astăzi, firma inovatoare fiind Guerlain. Vopseaua de păr era cu mult mai performantă şi promitea durabilitate şi strălucire.
Însă "revelaţia feminităţii" acestei epoci a fost Josephine Baker (foto), prima dansatoare top-less care a fascinat America şi Europa prin exotismul şi senzualitatea ei. Datorită faptului că era de culoare, ea a fost poreclită "Venus de abanos".
Ea a cunoscut succesul odată cu prestaţia "Revue negre" de la Paris, în care a dansat îmbrăcată numai cu o fustă din banane adevărate.
Anii '20 au însemnat o trecere relativ bruscă de la etichetă la libertatea moravurilor. E o lume ciudată în care criminalii (Al Capone) erau mai populari decât cântăreţii şi actorii.

De ascultat, atât...


http://www.youtube.com/watch?v=RR4yKhqv0Fw, - Samuel Osborne Barber - Adagio for strings

Despre frumuseţe…




Psihologia şi sociologia consideră că „gustul frumosului” depinde de caracterul psihogenetic, sau social. Aprecierea frumosului este influenţată fundamental de un complex de simţăminte, generate de mediul înconjurător, social ca şi de psihicul individului.
Frumuseţea în Renaştere: Femeia trebuie să posede trei lucruri albe (pielea, dinţii, mâinile), trei lucruri roşii (buzele, obrajii, unghiile), trei lucruri negre (ochii, sprâncenele, genele).
Prin frumuseţea lumii, Dumnezeu privea cu indulgenţă umanitatea; dragostea unui cuplu era comparată cu iubirea divină, iar femeile frumoase nu mai erau blamate, ci din contră, slăvite. Corpul unei femei era considerat umbra sufletului ei, şi ea trebuia să fie frumoasă pentru a-şi împlini scopul existenţei - procreaţia.
Chiar Machiavelli confirma că o femeie nu poate fi frumoasă decât dacă are braţele "lungi, cu vene bine definite şi terminate cu degete graţioase". Iar părul trebuia să fie "blond, de culoarea aurului sau a mierii, strălucitor precum soarele, foarte lung şi să se reverse în bucle răsfirate pe umeri".
Frumuseţea la începutul secolului trecut: Corpul în formă de clepsidră a fost aproape întotdeauna o cerinţă a frumuseţii, însă indiferent de culoarea părului şi a ochilor, tenul trebuia să fie alb şi diafan. Parisul era capitala necontestată a modei şi eleganţei mondiale, însă era mereu într-o concurenţă acerbă cu produsele şi creaţiile de la New York.
Principalele trucuri şi produse de înfrumuseţare erau: vopseaua de păr, pudra, rujul, fardul de ochi. Acest deceniu ( începutul anilor 1900 – n.a.) a constituit începutul imperiului cosmetic al zilelor noastre şi a fost un pas decisiv în evoluţia personală a femeii şi a frumuseţii acesteia.
Frumuseţea în anii 1910: Anii 1910 au constituit un elan extraordinar în domeniul cosmeticii, al machiajului şi al produselor de îngrijire. Femeile şi-au eliberat corpul de corsete, după moda lui Chanel şi Vionnet "pentru a păstra linia naturală a corpului". În Hamburg, un farmacist a inventat o cremă pe care a botezat-o Nivea (în latină - albă ca zăpada), ce era primul produs de acest gen accesibil femeilor din toate păturile sociale. Nivea este şi prima cremă ce se ghida pe pricipiul de "apa în ulei", şi astfel s-a născut conceptul de "hidratare".
Tot în acestă epocă a debutat şi chirurgia estetică. Se practica "pelajul", strămoşul peelingului, graţie unei combinaţii de acizi şi curent electric ce elimina cicatricile şi oferea tenului un plus de prospeţime. O altă tehnică era injectarea cu parafină pentru a-ţi accentua pomeţii, iar chirurgia propriu-zisă făcea mari progrese. Cu ajutorul ei se putea îndrepta nasul sau se puteau corecta ridurile. Însă igiena şi tratamentele de înfrumuseţare naturiste primau în viaţa femeilor. (documentare de pe Wikipedia). Alături un Rubens (Uniunea...) şi un Tiţian (Venus of...)
Revin...

joi, 29 octombrie 2009

Invenţii trăsnite

La capitolul “Invenţii trăsnite” se numără şi sauna portabilă care are anul 1962 ca dată a apariţie. Îţi poţi imagina generaţia Brigittei Bardot stând într-un sac izoterm (care menţine temperature prestabilită) şi transpirând la greu. Dar epiderma fină cu saună se ţine!! (Ha ha!!). Doar priveşte... http://www.life.com/image/53371109/in-gallery/25371

miercuri, 28 octombrie 2009

Merită să aruncaţi măcar o privire asupra acestui blog


Cu o prezentare grafică de excepţie şi un conţinut tematic bine structurat şi un public ţintă, blogul se detaşază clar şi e ca o bibliotecă virtuală de fashion care merită a fi accesată pentru că ai ce vedea şi, mai ales, ce învăţa. Nu este o experienţă, este un bun reper. Este foarte tare Scott Schuman (foto) şi echipa lui!! http://www.thesartorialist.blogspot.com/

marți, 27 octombrie 2009

Videoclipul publicitar "Mai tânăr, mai efervescent" pentru Frutti Fresh merită postat pe acest blog. E foarte tare!

luni, 26 octombrie 2009

În sfârşit, respir...

Pe măsura ce înţeleg ce se întâmplă cum funcţionează editarea pe blog o să aduc îmbunătăţiri. Dar deocamdată sunt ucenic, învăţ, şi cred că o să dau un aspect atractiv acestui blog. Aspect şi conţinut în continuă mişcare. Respir, în sfârşit. Ataşez melodia potrivită stării mele de spirit de acum http://www.youtube.com/watch?v=Um2C0uEDDZg

Mâine este Sf. Dumitru

Sărbătoare mare în familie care trebuie consemnată în acest spaţiul intim al blogului. Bucurie şi sănătate părinţilor mei, Dumitru şi Dumitra. Să cânte muzica...http://www.youtube.com/watch?v=lWzLgWWu5wU&feature=related

sâmbătă, 24 octombrie 2009

Alături de dna Sonia, şefa mea dragă

Acesta va fi spaţiul meu de lucru, fie că sunt acasă, fie oriunde în altă parte. Ataşez o fotografie din activitatea mea profesională, când dna Sonia mă îmbrăţişa admirativ! În aşteptarea acelui kurtos kalacs promis, dnă??, postez această rarisssimă...ilustraţie.